Neden ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu?

• ODTÜ Öğretim Üyesi Kadrosu
    ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda, uluslararası düzeyde üstün akademik niteliklere sahip, seçkin ODTÜ öğretim üyeleri eğitim vermektedir. Akademik kadroya yeni katılan öğretim üyelerinin atamaları, ODTÜ’nün bugüne kadar uyguladığı akademik kurallar ve standartlara göre yapılmaktadır.
  • Eğitim-Öğretimde ODTÜ Önderliği
    ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencilerini, öğretim üyeleriyle yakın etkileşim içinde bulunabildikleri küçük sınıflarda, özgür ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmektedir. Öğrencilerin üstün bireysel ve mesleki bilgiyle donanmış, kendine güvenen, sorumluluk duygusuna ve liderlik niteliğine sahip, sağlıklı bireyler olarak gelişmeleri ODTÜ eğitiminin temel özelliğidir. ODTÜ’de eğitim dili İngilizce’dir.
  • ODTÜ Diploması
    ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, mezunlarına uluslararası geçerliliği olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu lisans diploması vermektedir. ODTÜ Ankara Kampusu’nda düzenlenen ve tüm ODTÜ mezunlarının katıldığı törende sunulan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu diploması, mezunların yurt içi ve yurt dışı iş piyasalarında ve akademik çevrelerde öncelikle tercih edilmesini sağlar.
  • Güvenli ve Örnek Kampus Ortamı
    ODTÜ’nün yaklaşık 60 yıl önce Ankara’da kurduğu ve Türkiye’ye örnek olan kampus birikimiyle inşa edilen ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, uluslararası standartların üzerindeki yapı kalitesi, özgün mimarisi, çevre düzenlenmesi ile öğrencilerine ayrıcalıklı bir eğitim-öğretim ve yaşam ortamı sunar. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, bilgisayar-bilişim altyapısı, geniş-bant internet bağlantısı, zengin elektronik kütüphane olanaklarıyla örnek bir e-Üniversite özelliği taşımaktadır. Kampus öğrenci yurtları, her türlü konforun sağlandığı modern yaşam ve çalışma olanağı sunar.
  • Uluslararası Akademik Ve Sosyal Etkileşim
    ODTÜ’nün uluslararası akademik ve kültürel ilişkilerinin bir parçası olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, Türkiye’den ve diğer ülkelerden gelen bilim ve sanat insanlarının etkileşim alanıdır. ODTÜ’nün ve diğer üniversitelerin öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler, öğrencilerin eğitim-öğretimine önemli katkılar sağlar. Kampus’ta farklı ülkelerden gelen öğrencilerin yarattığı kültür çeşitliliği ve Kıbrıs adasının turistik ve tarihi zenginlikleri, öğrencilere gerçek anlamda bir uluslararası deneyim sunar.